Άννα, στρίψατε επί δεξιά! (Σε στιγμιότυπα)

Άννα, στρίψατε επί δεξιά! (Σε στιγμιότυπα)

«Το χρονικό μιας πολιτικής διαδρομής» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της πορεία της Άννας Διαμαντοπούλου μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σας παραθέτουμε τα βασικά στιγμιότυπα αυτής της διαδρομής μέχρι σήμερα, ίσως και για το μέλλον.

Στιγμιότυπο 1ο

Το 2019, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε Πρωθυπουργός της χώρας, έπρεπε να φτιάξει την πρώτη του Κυβέρνηση.

Από τότε στο σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η «αλλαγή» της Νέας Δημοκρατίας με τις προσθήκες κεντροαριστερών στην κυβέρνηση, υπήρχαν όμως αυτοί που δεν είχαν ποτέ υπουργική θέση σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτοί που είχαν υπουργική θητεία.

Τα δύο φαβορί για τον Πρωθυπουργό στον τότε κυβερνητικό σχηματισμό, ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου. Δύο όμως πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πάρα πολλοί.

Επιλέχθηκε λοιπόν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για το συγκεκριμένο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο στο οποίο ο κ. Χρυσοχοίδης είχε αφήσει πολύ καλό όνομα μετά τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη και δεν θα δημιουργούσε πολλές αντιδράσεις, όπως και έγινε.

Στιγμιότυπο 2ο

Και Χρυσοχοίδης και Διαμαντοπούλου όμως δεν χώραγαν, οπότε η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε μια διακριτική υπόσχεση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, οπότε αποχώρησε και συνέχισε με τον τρόπο της να στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη.

Έφτασε η ώρα της επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και από όσο γνωρίζουμε στην τελική τριάδα του Πρωθυπουργού ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου, όμως μετρήθηκαν οι εσωκομματικές αντιδράσεις, έλαβε διάφορα μηνύματα και τελικά επέλεξε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ενδιάμεσο στιγμιότυπο

Για δεύτερη φορά η Άννα Διαμαντοπούλου έμεινε εκτός και από όσα έχουμε μάθει εκνευρίστηκε πολύ, με αποτέλεσμα να πλησιάζει και πάλι τον χώρο που την ανέδειξε, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ (που συμπεριλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ).

Χωρίς οι πληροφορίες μας να είναι διασταυρωμένες, μας είπαν γνώστες του χώρου ότι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και την Άννα Διαμαντοπούλου, συνάντηση από την οποία δεν προέκυψε επανακόλληση.

Στιγμιότυπο 3ο

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κα Διαμαντοπούλου να βάζει στην άκρη τον εκνευρισμό της και να κρατά καλή σχέση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να που την τρίτη φορά (μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα), κατάφερε να την προτείνει για την ηγεσία του ΟΟΣΑ.

Παρά το ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΟΟΣΑ είναι πολλοί, η Άννα Διαμαντοπούλου δείχνει φαβορί, καθώς εκτός από τις δικές της προσωπικές επαφές, τις «άκρες» του συστήματος Σημίτη, θα έχει στήριξη και από το ΕΛΚ.

Στιγμιότυπο από το μέλλον

Σίγουρα πάντως αν η κα Διαμαντοπούλου σε έξι μήνες δεν εκλεγεί, τότε, μετά την ενσωμάτωσή της (μέσω ΟΟΣΑ) στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, θα βρει ορθάνοιχτη την πόρτα για υπουργοποίησή της!