Έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Erdogan με τηλεφωνική επικοινωνία

Έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Erdogan με τηλεφωνική επικοινωνία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μητσοτάκης – Ερντογάν έχουν να μιλήσουν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο το Δεκέμβριο και στη συνέχεια μια τυπική τηλεφωνική επικοινωνία στα τέλη Ιανουαρίου για τον πολύνεκρο σεισμό στην Τουρκία.

Για χρονικό διάστημα περίπου 6 μηνών Μητσοτάκης  και Ερντογάν, όχι μόνο δεν επικοινωνούσαν, αλλά με δηλώσεις τους «βομβάρδιζαν» την μεταξύ τους επικοινωνία, μέχρι το σημερινό τηλεφώνημα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν διευθετήθηκε μετά από επικοινωνία της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβειρας Ελένη Σουρανή με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.