Έφερε μεγάλη αναστάτωση η θλιβερή καμπάνια εναντίον των αμβλώσεων στο Μετρό

Έφερε μεγάλη αναστάτωση η θλιβερή καμπάνια εναντίον των αμβλώσεων στο Μετρό

Το να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά είναι κάτι που το συνηθίζουμε στην απόδοση ευθυνών. Τρανό παράδειγμα η καμπάνια εναντίον των αμβλώσεων στο Μετρό, όπου η δεξιά (δηλαδή το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών) δεν γνώριζε τι ποιεί η αριστερά (δηλαδή η ΣΤΑΣΥ).

Σας παραθέτουμε την αφίσα που δημιούργησε θύελλα, την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου με την οποία «καταχεριάζει» τη ΣΤΑΣΥ, καθώς και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ για το επίμαχο θέμα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής, με τίτλο «άμεση διακοπή της καμπάνιας και απόσυρση της αφίσας»

«Μας εξέπληξε το περιεχόμενο της σημερινής αφίσας που αναρτήθηκε στους σταθμούς του Μετρό Αττικής, για «το αγέννητο παιδί».

Οι γυναίκες όλου του πλανήτη αγωνίστηκαν σκληρά για την κατάκτηση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην κύηση.

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά νομιμοποιήθηκε η άμβλωση με το Ν. 1609/1986 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Φυσικά για τις γυναίκες η έκτρωση είναι η εσχάτη επιλογή, παραμένει όμως επιλογή.

Πρώτος στόχος η αντισύλληψη».