Απίστευτο. «Συμμορφώστε την κυβέρνησή μου» είπε η Μ. Σπυράκη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Απίστευτο. «Συμμορφώστε την κυβέρνησή μου» είπε η Μ. Σπυράκη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς», λέει ο σοφός λαός και μια παραλλαγή της συγκεκριμένης παροιμίας θα μπορούσε να λέει «όταν έχεις τέτοιους Ευρωβουλευτές γιατί τα βάζεις με τους Γερμανούς»!

Ο λόγος για την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη η οποία προχώρησε σε μία απίστευτη επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής κάλεσε τους Ευρωπαίους να «συμμορφώσουν την κυβέρνηση» και παράλληλα έκανε λόγο για «ακραίες αριστερές ιδεολογίες» και «ιδεοληπτικές τροπολογίες», που «αυξάνουν την εξάρτηση της Ελλάδας από τη Ρωσία υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια» της Ευρώπης.

Η πλήρης ομιλία (που είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα θέλει να την ξεχάσει) της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Σήμερα δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σήμερα στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ, λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Aριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση και στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο την Ρωσία, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας και του αρμόδιοι υπουργού Π. Λαφαζάνη.

Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;

Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας; Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια. Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενοποίηση της Αγοράς Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση»

Γιατί λοιπόν τα βάζουμε με τον Β. Σόιμπλε όταν η Μ. Σπυράκη λέει στο Ευρωκοινοβούλιο αυτά τα απίστευτα για τη νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας της;

Αλήθεια τι έχει να πει η Νέα Δημοκρατία για τα όσα είπε η Ευρωβουλευτής της, που στις εθνικές εκλογές είχε και το ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος;

Η ίδια η Μαρία Σπυράκη ((πρώην δημοσιογράφος) έχει καταλάβει που βρισκόταν και τι ακριβώς έχει πει;

Tagged with