Αποφασίζει ή προτείνει ο κ. Γεραπετρίτης;

Αποφασίζει ή προτείνει ο κ. Γεραπετρίτης;

Διαβάσαμε με προσοχή τη συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και καταλήξαμε σε διαπιστώσεις, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας του Μαξίμου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Υπάρχουν πολλά σημεία στη συνέντευξη του κ. Γεραπετρίτη, δύο όμως πλέον χαρακτηριστικά, από τα οποία φαίνεται ποιος καθορίζει τις κινήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πρώτο, για τον ανασχηματισμό: «…δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος για ένα μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνον για διορθωτικές κινήσεις…».

Δεύτερο, για πρόωρες εκλογές: «Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το κεφάλαιο αυτό δεν θα πρέπει να επενδυθεί στη μεγιστοποίηση της πολιτικής επιρροής μέσω εκλογών, τις οποίες δεν χρειάζεται η χώρα».

Θεωρούμε ότι μέσα από αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις ο Υπουργός Επικρατείας ή μιλά για λογαριασμό του Πρωθυπουργού, ή προσπαθεί να υποδείξει δημόσια στον πρωθυπουργό, τι πρέπει να κάνει.

Ανάλογα με το τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός, θα καταλάβουμε τον πραγματικό ρόλο του κ. Γεραπετρίτη σε σχέση με καίριες πολιτικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Υ.Γ.1 Προφανώς μετά από τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις, δεν τίθεται κανένα θέμα μετακίνησης του κ. Γεραπετρίτη σε άλλο ή κανένα κυβερνητικό πόστο!

Υ.Γ. 2 Η απόσταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να είναι 2΄ με τα πόδια, ανάμεσα όμως στον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Θεοδωρικάκο είναι πολύ μεγάλη σε ότι αφορά στις πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού.