Αποχώρηση Βουλευτών ΔΗΚΟ: Εξελίξεις που ίσως καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

Αποχώρηση Βουλευτών ΔΗΚΟ: Εξελίξεις που ίσως καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν σήμερα στην Κύπρο, εξελίξεις που πιθανά θα καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό για τα επόμενα χρόνια,.

Τρεις από του εννέα βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και ο πρώτος αντιπρόεδρος, αποχώρησαν από τις τάξεις του κόμματος επιδίδοντας επιστολή προς τον Πρόεδρο, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για τους βουλευτές Άγγελο Βότση, Μαρίνο Μουσιούττα και Γιώργο Προκοπίου, καθώς και τον αντιπρόεδρο Αλέκο Τρυφωνίδη και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Στροβόλου, Χρίστο Τσίγκη.

Γυρνώντας τον πολιτικό χρόνο πίσω, το 2013 ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ και στο μεσοδιάστημα δημιούργησε πολλά εσωκομματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα στελέχη πρώτης γραμμής όπως οι Κενεβέζος, Πρέσβης στην Ελλάδα, Πάλμας, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Λακκοτρύπης, τ. Υπουργός Ενέργειας, Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας, να απομακρυνθούν από το ΔΗΚΟ.

Φτάνοντας στο σήμερα, το επόμενο βήμα και αυτής της ομάδας στελεχών είναι να συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχηματισμό ΔΗΠΑ, που δημιούργησε ο τ. Πρόεδρος του Δήκο, Μάριος Κάρογιαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο και το μήνυμα είναι πως, μάλλον, η ΔΗΠΑ και οι άνθρωποι πίσω απ’ αυτήν θα έχουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Επισημαίνουμε ότι οι εξελίξεις «δικαιώνουν», έστω και με εφτά χρόνια καθυστέρηση, πρόσωπα που εκδιώχθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, ο καθείς για κάποιο λόγο, από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.