Αυτοί που πυροβολούν τον κ. Τσιόδρα, ας διαβάσουν τι λέει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Αυτοί που πυροβολούν τον κ. Τσιόδρα, ας διαβάσουν τι λέει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Πρόσωπο της επικαιρότητας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορωνοϊού, ο οποίος έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού.

Ο ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου έχει τεράστια αποδοχή στην κοινή γνώμη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την ήρεμη προσπάθεια που καταβάλει.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι – ευτυχώς λίγοι – που στο βωμό της αντιπολίτευσης «πυροβολούν» τον κ. Τσιόδρα.

Το κακό είναι ότι σε αυτό το χαζό παιχνίδι έχουν συμμέτοχη στελέχη της πρώην κυβέρνησης, αλλά και δημοσιογράφοι, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν – νομίζουν – αντιπολίτευση, αλλά και τους ειδικούς.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν και γνώση και λογική και ήθος. Τρανό παράδειγμα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Δείτε τι είπε σε συνέντευξή του στο tvxs για τον κ. Τσιόδρα.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίηση τους.

Αν υπάρχουν – και είναι λογικό να υπάρχουν  σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση – επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό  διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς. Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του  διαγκωνισμού για την  επιστημονική  «αυθεντία»  και  το ρόλο καθενός».

Για την ιστορία αξίζει να πούμε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ήταν από τα σοβαρά στελέχη της Κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος δούλευε πολύ, μίλαγε λίγο και σοβαρά, σε αντίθεση με τον αψύ Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.