Για νέο κόμμα υπό τον Κώστα Καραμανλή συζητούν περισσότεροι από 20 βουλευτές της Ν.Δ.

Για νέο κόμμα υπό τον Κώστα Καραμανλή συζητούν περισσότεροι από 20 βουλευτές της Ν.Δ.

Για νέο κόμμα υπό τον Κώστα Καραμανλή συζητούν τουλάχιστον 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δημιουργήσει ένα ετερόκλητο κόμμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματούν ούτε λεπτό. Ζητούμενο η επόμενη μέρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αν δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτό το πλαίσιο των συζητήσεων, πάνω από 20 βουλευτές έχουν συχνές συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν το ιδεολογικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα πρέπει να πατήσει η Νέα Δημοκρατία. Σημειώνουμε ότι αυτή η 20άδα βουλευτών, έχει αρνηθεί και αρνείται να συμμετάσχει σε όποια «ηγετικά σχήματα», εάν δεν ξεκαθαρίσουν πρώτα τα μετεκλογικά ζητήματα.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές μιλούν για επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ή ίδρυση ενός άλλου νέου κόμματος, που θα βαδίζει στους ιδελογικοπολιτικούς όρους του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ένα κόμμα το οποίο θα καλύπτει από τη Δημοκρατική Δεξιά έως τις παρυφές της Σοσιαλδημοκρατίας.

Κρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία του σήμερα, παρατηρούν ότι από το μεσαίο χώρο, της έφυγε ένα κομμάτι ψηφοφόρων και πήγε στο Ποτάμι, καθώς και ένα 15% που έδωσε τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι φταίει όμως και απομακρύνθηκαν τόσοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας; «Ο Σαμαράς κυβέρνησε εκτός ιδεολογικού περιβλήματος», μας λέει ένας από τους 20 βουλευτές, για να συνεχίσει. «Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία έγινε ένα κόμμα με ετερόκλητα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, για λόγους εσωτερικής νομής της εξουσίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της».

Και αυτονόητα τίθεται το ερώτημα ένα υπάρχει άλλη λύση – πρόταση εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά. «Χρειάζεται αποκατάσταση του χώρου και ο μόνος που μπορεί να την κάνει είναι ο Κώστας Καραμανλής και μάλιστα με ένα νέο κόμμα. Είναι ο μόνος που μπορεί να ιδρύσει ένα νέο κόμμα και να πάμε μπροστά». Η έκπληξή μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με την τελευταία φράση του συνομιλητή μας – βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Ποιος θα δεχθεί άλλωστε να πάρει στην πλάτη του τα 160 εκατομμύρια χρέος που έχει η Νέα Δημοκρατία;».