Γυναίκες στην Κυβέρνηση

Γυναίκες στην Κυβέρνηση

«Γυναίκες στην Κυβέρνηση» είναι το μότο που υπάρχει στις σκέψεις του Πρωθυπουργού και το ακούμε όλο και ποιο συχνά, καθώς έχει στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών στις δομές λήψης αποφάσεων.

Είναι φυσικό αφού το «Γυναίκες στην Κυβέρνηση» το μαθαίνουμε εμείς, έχει φτάσει και στα αυτιά των κυριών του Κοινοβουλίου που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία και οι οποίες προσπαθούν να δηλώσουν παρούσες.

Άλλες με Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ή τοποθετήσεις, άλλες με το έργο τους, άλλες με συνεχείς αναρτήσεις – παντός είδους – στα social media, άλλες με συνεντεύξεις για την προσωπική τους ζωή, άλλες με ισχυρές φιλίες και γνωριμίες, άλλες με υπόγειες συνεννοήσεις, με κάθε τρόπο προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει το τηλέφωνό τους.

Ψάχνοντας τα ονόματα των Βουλευτίνων της ΝΔ που έχουν δημοσιευθεί στον τύπο, βρήκαμε ότι είναι οι:

Μαριέττα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ζωή Ράπτη, Άννα Καραμανλή, Νόνη Δούνια, Έλενα Ράπτη και Ζέτα Μακρή είναι οι κυρίες που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν δει το όνομά τους να λαμβάνει κυβερνητικό πόστο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) τον Απρίλιο του 2019, τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια γυναίκα αποτελεσματική στην πολιτική, είναι η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητά τους (56,9%), οι γνώσεις, οι ικανότητες και τα προσόντα τους (30,4%), η οξυδέρκειά τους (25,1%), αλλά και η εντιμότητα, η δικαιοσύνη, η εργατικότητα και η ευαισθησία τους.

Επίσης, στην ίδια έρευνα οι γυναίκες πολιτικοί αναγνωρίζονται ως πιο αποτελεσματικές στα θέματα πολιτισμού (39,6%), στα ζητήματα ισότητας φύλων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (37,4%), καθώς στον τομέα του τουρισμού (35,8%) και στην κοινωνική πρόνοια (33,6%).

Περιμένουμε το Κυβερνητικό άρωμα γυναίκας.