Δ. Φραγκάκης: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού»

Δ. Φραγκάκης: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού»

15 Ιουνίου 2020 άνοιξαν ξανά μετά από τρεις μήνες τα μουσεία μας, οι πολιτιστικοί αλλά και τουριστικοί πνεύμονες της Ελλάδας. Τα σημεία παγκόσμιας αναφοράς για ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και να ανακαλύψουν τα ιστορικά ίχνη του προορισμού που επισκέπτονται.

Πολιτισμός και τουρισμός είναι άμεσα συνυφασμένοι μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός, οι δραστηριότητες και η ανάπτυξη του τουρισμού γύρω από τον πολιτισμό είναι βασική προτεραιότητα για τον ΕΟΤ. Γι’ αυτό το λόγο ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ξεναγήθηκε από το Διευθυντή του Μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη στα μοναδικά εκθέματα της αστικής ιστορίας των Αθηνών. Ανάμεσα τους το πρόπλασμα των Αθηνών που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τραυλό, ο πίνακας του Νικολάου Γύζη με τίτλο «Καρναβάλι στην Αθήνα του Όθωνα» από το 1892 και άλλα εξαιρετικά εκθέματα.

Μετά την επίσκεψη του ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Σήμερα ανοίγουν μετά από πολύ καιρό και τα μουσεία μας, γι’ αυτό και επισκέφθηκα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ένα εξαιρετικά σημαντικό μουσείο για την ιστορία της πρωτεύουσας με μοναδικά έργα τέχνης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ευχαριστώ πολύ τον Διευθυντή του Μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη για την ωραία ξενάγηση, τον χρόνο του και να συγχαρώ όλους για την πολύ καλή δουλειά».