Επανέναρξη «Ελληνικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση

Επανέναρξη «Ελληνικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση.

H Ελληνική Συμμαχία είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συντονισμό της οποίας έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων έχουν αναπτύξει 23 χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Στόχος της «Ελληνικής Συμμαχίας» είναι φορείς από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, startups κ.ο.κ να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις που θα προάγουν τις ψηφιακές δεξιότητες σε πολίτες από όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή από παλαιά και νέα μέλη. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή στη συμμαχία τεσσάρων νέων σημαντικών μελών: της Amazon Web Services, του Ιδρύματος Ωνάση, του Rebrain Greece και του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής.