Επικίνδυνη επικοινωνιακή αντιπαράθεση εθνικού περιεχομένου

Επικίνδυνη επικοινωνιακή αντιπαράθεση εθνικού περιεχομένου

Εθνικού περιεχομένου η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση, επ΄ αφορμή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική και την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σε ένα πολύ σοβαρότατο θέμα όπως αυτό των Ελληνοτουρκικών σχέσεων συνεχίζεται, δίνοντας χώρο στον Ερντογάν να απλώνει το παιχνίδι που θέλει σε όλο το γήπεδο της Μεσογείου.

Το επικοινωνιακό μπραντεφέρ συνεχίζεται και σε αυτή τη φάση δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι #ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο.

Η προσπάθεια του Γραφείου Πρωθυπουργού να εξαφανίσει από τη μετάφραση των δηλώσεων #Μητσοτάκη, τη φράση για στήριξη στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού, ενώ ο Πρέσβης του Ιράν πραγματοποιούσε διάβημα διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα, επιβεβαιώνει επίσης το ίδιο συμπέρασμα.

Δυστυχώς, αναδεικνύεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της #ΝΔ χειρίζεται σημαντικά θέματα των διεθνών σχέσεων της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο βασικός προσανατολισμός της συνίσταται στο δόγμα «όχι ουσία, μόνο επικοινωνία». Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε «φούσκες» και κατασκευασμένα δημοσιεύματα».