Η γλώσσα του σώματος στα Υπουργικά έδρανα

Η γλώσσα του σώματος στα Υπουργικά έδρανα

Η γλώσσα του σώματος σε συνδυασμό με την παρατηρητικότητα, πάντα δείχνουν προθέσεις και …διαθέσεις.

Παρατηρώντας λοιπόν τα Υπουργικά έδρανα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης (Παρασκευή στην ερώτηση που έθεσε η Φ. Γεννηματά), είδαμε:

Α) Όλοι οι Υπουργοί κράτησαν τις αποστάσεις ασφαλείας (καρέκλα παρά καρέκλα), μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάθισε στην κενή καρέκλα ανάμεσα σε δύο υπουργούς και έσπασε τα μέτρα προστασίας.

Β) Ο μακράν θερμότερος χειροκροτητής του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια των ομιλιών του, ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Πήραν φωτιά τα χέρια του από τα χειροκροτήματα.

Γ). Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μάσαγε τσίχλα, ίσως γιατί έχει μεγάλο άγχος ένεκα ανασχηματισμού. (Εκτός και αν έχει να κάνει με το κάπνισμα).

Δ) Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καθόταν στα Υπουργικά έδρανα – ελαφρά απομονωμένος – και τον πλησίασαν να συνομιλήσουν μαζί του η Νίκη Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ίσως να ήθελαν να του πουν κάποιο θέμα του Υπουργείου τους, μπορεί όμως να θέλουν να έχουν και το ok του Γεραπετρίτη ενόψει του ανασχηματισμού!

Ε) Ο πλέον τυπικός ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος ΣταΪκούρας, ο οποίος με βάση της εξέλιξη της συζήτησης, έγραφε και έδινε συνέχεια στον Πρωθυπουργό σημειώματα, τα οποία ο Πρωθυπουργός τα διάβαζε και στη συνέχεια τα έβαζε στο ντοσιέ του.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του σώματος πολλές φορές λέει την αλήθεια και μιλάει από μόνη της, καθώς είναι ο καθρέφτης όλων των πολιτικών –και όχι μόνο.