Η δικαιοσύνη πάει …περίπατο!

Η δικαιοσύνη πάει …περίπατο!

Πάει περίπατο ο Μεγάλος Περίπατος σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Περίπατος όμως συνεχίζεται σύμφωνα με την Κυβέρνηση και τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Συνήθως στηρίζουν τη δικαιοσύνη (φραστικά), αλλά αν κάποια απόφασή της δεν βολεύει, τότε βρίσκουν τον τρόπο να την παρακάμψουν και να στείλουν τη δικαιοσύνη …περίπατο!

Κλασσική περίπτωση που βγάζει μάτια είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να παρακάμψει το Συμβούλιο της Επικρατείας με βεβιασμένη τροπολογία η οποία επαναφέρει δια νόμου το περιεχόμενο της ακυρωμένης από το ανώτατο δικαστήριο υπουργικής απόφασης που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου και την προσχηματική σύνδεσή του με τον COVID19.

Η πρωτοβουλία για την τροπολογία (επί της ουσίας την ακύρωση της απόφασης του ΣτΕ),  είναι του βουλευτή της ΝΔ Γ. Αμυρά, τροπολογία η οποία ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και θα έχει ισχύ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η πρώτη παράγραφος της τροπολογίας λέει:

«Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης».

Με άλλα λόγια η τροπολογία που ψηφίστηκε μας λέει ότι για να μην κολλήσουμε COVID-19, να περπατάμε στην Πανεπιστημίου και ίσως δούμε νέα τροπολογία που θα μας λέει ότι απαγορεύεται να περπατάμε στη Σταδίου γιατί δεν είναι στον «Μεγάλο Περίπατο» ή να μας υποχρεώνουν να περπατάμε μόνο στην Πανεπιστημίου. Αστεία (αν όχι γελοία) πράγματα.

Προφανώς λοιπόν αυτοί που θέλουν να ωφεληθούν από το …περπάτημα (σε θέματα υγείας εννοούμε, προς θεού μην πάει αλλού το μυαλό σας), θα συνεχίσουν να περπατάνε πάνω κάτω την Πανεπιστημίου και τα νέα κομμάτια του υπέροχου «Μεγάλου Περίπατου».