Η Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει συντρόφους της «μεμψίμοιρους» και «διχαστικούς»

Η Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει συντρόφους της «μεμψίμοιρους» και «διχαστικούς»

Άρθρο στην εφημερίδα Kontranews, έγραψε η Ρένα Δούρου, με το οποίο «δείχνει τον δρόμο για το μέλλον», συνάμα όμως «χτυπά» – όχι ονομαστικά αλλά φωτογραφικά – συντρόφους της, ενώ ταυτόχρονα γεννά πολλά ερωτήματα για το παρελθόν, το παρών και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει λοιπόν η κ. Δούρου – σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε. «…Να αφήσουμε πίσω μας τις χρόνιες παθογένειες μιας Αριστεράς, που γνωρίζει άριστα την τέχνη της μεμψιμοιρίας και του ‘διχάζειν’ μέσα από ψευτοδιλήμματα και άχρηστες για την κοινωνία, μάχες ιδεολογικών χαρακωμάτων, μέσα από ετικέτες και διαδικαστικά προσκόμματα. Μέσα από την παράκαμψη, σε τελευταία ανάλυση, των κρίσιμων και των ουσιαστικών».

  • Ποιοι είναι άραγε οι σύντροφοί της Ρένας Δούρου που παραμένουν να έχουν «τις χρόνιες παθογένειες μιας Αριστεράς», που γνωρίζουν «άριστα την τέχνη της μεμψιμοιρίας και του ‘διχάζειν’», που παρακάμπτουν τα κρίσιμα και τα ουσιαστικά;
  • Γιατί δεν μιλάει ονομαστικά η πρώην Περιφερειάρχης ώστε να καταλάβει και να γνωρίζει ο κόσμος που θέλει να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι οι «μεμψίμοιροι¨ και οι διχαστικοί;

Και καταλήγει η κ. Δούρου γράφοντας.

«Μέσα από νέες μορφές αυτό-οργάνωσης, με ψηφιακό εκσυγχρονισμό αλλά και τις παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς καχυποψία, αμηχανία και χωρίς παράκεντρα, με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, μπορούμε να κάνουμε το συνέδριο, ιστορική στιγμή νέας πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Επί της ουσίας η κ. Δούρου προτείνει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο:

  • «Χωρίς καχυποψία». Άρα είναι όλοι καχύποπτοι.
  • «Χωρίς αδράνια». Άρα τώρα είναι αδρανείς.
  • «Χωρίς παράκεντρα». Άρα τώρα υπάρχουν πολλά παράκεντρα.
  • «Με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες». Άρα προχωρούν μέχρι τώρα με αδιαφάνεια και μη δημοκρατικές διαδικασίες.

Κυρία Δούρου εσείς προς τα πού το πάτε; Προς τα πού έχετε βάλει πλώρη να ταξιδέψετε στα ταραγμένα νερά του ΣΥΡΙΖΑ;