Η χρήση των κρυπτονομισμάτων δεν υπόκειται σε ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, δεν συνοδεύεται από εγγυήσεις και ασφάλιστρα

Η χρήση των κρυπτονομισμάτων δεν υπόκειται σε ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, δεν συνοδεύεται από εγγυήσεις και ασφάλιστρα

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τους κινδύνους που ανακύπτουν από την εκτεταμένη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι κατόπιν αιτήματος του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ValdisDombrovskis, «οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για την παρακολούθηση των αγορών και της τραπεζικής δραστηριότητας (ESMA, EBA, EIOPA) εξέδωσαν νέα πανευρωπαϊκή προειδοποίηση αναφορικά με το ρίσκο της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα». Όπως προειδοποιούν οι τρεις αρχές «η αγορά ή η διακράτησηκρυπτονομισμάτων δεν συνοδεύεται από εγγυήσεις και ασφάλιστρα, όπως κατά τις ρυθμιζόμενες χρηματοοικονομικές συναλλαγές».

Ο Δημ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Κομισιόν «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες», αν θα προωθήσει «σχετικό δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο που να επιβάλλει ρυθμιστικούς κανόνες στη χρήση των κρυπτονομισμάτων προς όφελος των πολιτών», και «πότε αναμένεται να εκπονήσει σχετική μελέτη για τις επιπτώσεις από τη εκτεταμένη χρήση των κρυπτονομισμάτων».