Η TUI θα φέρει 1,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα με βάση το δικό της πρωτόκολλο υγείας!

Η TUI θα φέρει 1,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα με βάση το δικό της πρωτόκολλο υγείας!

Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή με εντολή Μητσοτάκη

Χθες είχαμε πολλά δημοσιεύματα και σήμερα ραδιοφωνικές τοποθετήσεις σχετικά με τη συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού που υπέγραψαν την Τρίτη στην Κω, ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Sebastian Ebel, μέλος του Executive Board του ομίλου TUI, του γερμανικού tour operator.

Με τη συμφωνία που υπογράφτηκε τέθηκε ως κοινός στόχος να έρθει φέτος στην Ελλάδα τουλάχιστον το 50% των τουριστών τους οποίους είχε φέρει η TUI το 2019 (3 εκατ. πέρυσι).

SOS

Αυτό όμως το οποίο δεν ειπώθηκε και δεν γράφτηκε – μέχρι σήμερα – είναι το ότι υπήρξε πρόβλημα μεγάλο πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το πρόβλημα που έθεσε στο τραπέζι ο tour operator TUI είναι η αρχικώς προβλεπόμενη καραντίνα 36 ωρών.

Συγκεκριμένα ο μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή (DW).

Μετά από τη συμφωνία που υπογράφτηκε με το πρωτόκολλο υγείας που επέβαλε η TUI, μπορεί οι διακοπές στην Ελλάδα να σώθηκαν εν μέρει, με την υγεία των Ελλήνων όμως το θέμα παραμένει τι θα γίνει;

Υ.Γ. Η TUI με την «παρέμβαση» που έχει στον Ελληνικό τουρισμό, σίγουρα θα βγει οικονομικά κερδισμένη, πολλαπλά σε σχέση με την Ελληνική οικονομία.

 

Tagged with