Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του εμβολίου κορονοϊού

Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του εμβολίου κορονοϊού

Περισσότεροι από 50 έμπειροι επιστήμονες διδακτορικού στο Ισραηλινό Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας (IIBR, Ness-Ziona, Ισραήλ) εργάζονται για την παραγωγή εμβολίου και αντισώματος για τον νέο κορονοϊό.

Το IIBR ιδρύθηκε το 1952 ως κυβερνητικό ερευνητικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του επιστημονικού σώματος IDF και από ακαδημαϊκούς οργανισμούς. Με τα χρόνια, η IIBR ασχολείται με την Ε&Α στους τομείς της βιολογίας, της χημείας και των περιβαλλοντικών επιστημών. Από το 1995 λειτουργεί ως μονάδα συνδεδεμένη με την κυβέρνηση, η οποία μελετά όλους τους τομείς άμυνας εναντίον χημικών και βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας εθνικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό τέτοιων απειλών. Στο IIBR έχει ανατεθεί από τον ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Benjamin Netanyahu η παραγωγή εμβολίου και αντισώματος για το νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με αναφορές, οι επιστήμονες στο IIBR είχαν σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού και των ιδιοτήτων του κορονοϊού και αναμένεται να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης ενός εμβολίου για το COVID-19. Ωστόσο, αρκετές προκλινικές και κλινικές δοκιμές θα πρέπει να διεξάγονται μήνες πριν ο εμβολιασμός μπορεί να θεωρηθεί ως αποτελεσματικός ή ασφαλής στη χρήση.

Παρόλα αυτά, ενόψει της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, οι δοκιμές θα μπορούσαν να επιταχυνθούν για να εμβολιάσουν την πλειοψηφία των ατόμων που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Tagged with