Κάτι δεν πάει καλά σχετικά με τον κορωνοϊό και το lockdown

Κάτι δεν πάει καλά σχετικά με τον κορωνοϊό και το lockdown

Χθες Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού και το σχεδιασμό για την άρση του lockdown είπε:

«Χθες (Τρίτη) ήταν μία πρώτη μέρα που έδειξε μία επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων και ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο. Εάν αυτό συμβεί, τότε περιμένουμε μία γρήγορη πτώση των κρουσμάτων. Μετά το Σαββατοκύριακο, αναμένουμε μια κάθετη πτώση από τα επίπεδα που βρισκόμαστε σήμερα, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε με ψυχραιμία την κατάσταση. Θα δούμε με τις προβολές των ειδικών, πώς αναμένεται να είναι η κατάσταση περί το τέλος Νοεμβρίου και θ’ αναπτύξουμε ένα σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών που έχουμε επιβάλει για  τον Νοέμβριο».

Μία ημέρα μετά, σήμερα Πέμπτη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας για το ίδιο θέμα είπε:

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά, όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown».

Αν με διαφορά 24 ωρών η «σταδιακή άρση των περιορισμών» γίνεται «με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα.

  • Ή στη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων
  • Ή στη συνεννόηση μεταξύ επιστημόνων – κυβέρνησης
  • Ή στη συνεννόηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ας συνεννοηθούν πριν μας τρελάνουν.