Καλό θα είναι οι Πρωθυπουργοί να διαβάζουν τα βιογραφικά των Διοικητών της ΕΥΠ

Καλό θα είναι οι Πρωθυπουργοί να διαβάζουν τα βιογραφικά των Διοικητών της ΕΥΠ

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Κοντολέων ως επικεφαλής της ΕΥΠ, ξέσπασε κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μεταφέρθηκε στη Βουλή.

Πολλά ερωτήματα ετέθησαν για τους πανεπιστημιακούς τίτλους του νέου διοικητή της ΕΥΠ, πλην όμως συζήτηση έγινε και για τον μέχρι πρότινος Διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας μίλησαν και για το βιογραφικό του κ. Ρουμπάτη, πλην όμως ξέχασαν να πουν ότι σπούδασε Ψυχολογία και Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Για την ιστορία το βιογραφικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΥΠ για τον Γιάννη Ρουμπάτη, λέει τα παρακάτω.

«Ο Γιάννης Π. Ρουμπάτης γεννήθηκε στα Γιάννινα στις 3 Ιουλίου 1948. Σπούδασε Ψυχολογία και Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Είναι δημοσιογράφος. Υπήρξε ανταποκριτής, πολιτικός συντάκτης, απεσταλμένος ελληνικών ΜΜΕ σε εμπόλεμες ζώνες, καθώς και αναλυτής σε γεωστρατηγικά θέματα. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ το Μάρτιο του 1987 ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θέση που κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 1988.

Από το 1994 έως το 1999 υπήρξε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), από το 1995 μέχρι το 1999.

Τον Ιανουάριο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».