Κοίτα ποιος μιλάει, κοίτα και τι λέει…

Κοίτα ποιος μιλάει, κοίτα και τι λέει…

Συνέντευξη στο Kontra Channel παραχώρησε ο πρώην υπουργός και νυν Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, προφανώς ξεχνώντας από πού προέρχεται και με ποιους πορεύτηκε επί δεκαετίες, μέχρι τη στιγμή που χτύπησε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακολουθήστε λοιπόν.

Τον ρώτησαν για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη και είπε:

«Δεν νομίζω ότι αν γίνει κριτική στις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου μας εμποδίζει να κάνουμε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Ξεχνάτε κ. Σπίρτζη τι έχει ειπωθεί και τι έχει γραφτεί για τους «προδότες» και τους «Γερμανοτσολιάδες»; Με αυτούς θα κάνετε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία; Ξεχνάτε επίσης κ. Σπίρτζη ότι είχατε σκεφτεί πολύ σοβαρά να είστε υποψήφιος με τον Γιώργο Παπανδρέου;

Και συνέχισε ο πρώην υπουργός. «Είναι τελείως διαφορετικό, πάντως, το θέμα που γίνεται με την κριτική στις κυβερνήσεις Σημίτη. Γιατί εκεί είχαμε, κατά τη γνώμη μου, πιο βαριά συντηρητικές πολιτικές, ενώ υπάρχουν και οι παρεμβάσεις του κυρίου Σημίτη το τελευταίο διάστημα στις οποίες δεν μπορεί κανείς να βρει έστω και κατ’ ελάχιστον συγκλήσεις». Ξεχνάτε που και με ποιους είσαστε τότε; Τότε η πολιτική του Κ. Σημίτη ήταν εκσυχρονιστική και προοδευτική και τώρα έγινε «βαριά συντηρητική»; Με τον κ. Μπίστη που υπηρέτησε τον εκσυγχρονιστή Σημίτη, δέχεστε να συνεργάζεστε τώρα πολιτικά κ. Σπίρτζη;

Επιλεκτική μνήμη έχετε κ. Σπίρτζη, πάντα για το ίδιον όφελος.

Υ.Γ. Ρωτήθηκε ο Χρ. Σπίρτζης και για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τι απάντησε και πέστε μας αν διακρίνετε έστω και κάπου στο βάθος τη λέξη αυτοκριτική.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ούτε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε νίκη της Νέας Δημοκρατίας» είπε. Και συνέχισε. «Είναι νίκη ενός συνασπισμού τόσο πολιτικών δυνάμεων όσο και συμφερόντων που συγκρότησαν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με συγκεκριμένους σκοπούς».