Κούλογλου για Λαγό: «Αν το σκάσει σαν λαγός, θα τον πιάσουν τα σκυλιά»

Κούλογλου για Λαγό: «Αν το σκάσει σαν λαγός, θα τον πιάσουν τα σκυλιά»

“Αν το δικαστήριο αποφασίσει να στείλει τον Γιάννη Λαγό στην φυλακή, που αυτό πρέπει να κάνει και να μη δεχθεί τα θρασύδειλα ‘κλάψα-ποινή-χρυσή αυγή’, τότε μετά από αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης, ξεκινά μια γρήγορη διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αίρεται η ασυλία, που έχει ως ευρωβουλευτής. Είναι μια διαδικασία συχνή και γίνεται για πολύ μικρότερα παραπτώματα, για άλλους ευρωβουλευτές που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες στην χώρα τους”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο για την υπόθεση του Γιάννη Λαγού.

“Επειδή υπάρχει μια λίστα αναμονής δέκα ατόμων περίπου στην αρμόδια νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωομάδα της Αριστεράς θα ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα στην άρση ασυλίας του Λαγού γιατί έχει καταδικαστεί ήδη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”, προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου, σημειώνοντας ότι “ακόμη και αν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αυτό δεν θα εμποδίσει την άρση της ασυλίας του. Αν βέβαια το σκάσει σαν λαγός θα τον πιάσουν τα σκυλιά. Στη σημερινή εποχή είναι πιο δύσκολο να κρυφτείς από ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που κάποιοι ναζί κατέφυγαν στην Λατινική Αμερική”.

Για τον Ιταλό δικηγόρο που προσέλαβε ο Λαγός, ο Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε ότι πρόκειται για “έναν διαβόητο δικηγόρο, τον Κάρλο Ταορμίνα, που ήταν επίσης συνήγορος των νεοφασιστών της Ιταλίας, ενός πρώην SS εγκληματία πολέμου, όπως και του αστυνομικού που είχε σκοτώσει τον Τζουλιάνι, τον διαδηλωτή στην Γένοβα το 2001. Μάλλον τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται…”