Κώστας Αρβανίτης: «Υποχρεωτικές Ποσοστώσεις για Θέσεις Εργασίας ΑμεΑ και στον Ιδιωτικό Τομέα»

Κώστας Αρβανίτης: «Υποχρεωτικές Ποσοστώσεις για Θέσεις Εργασίας ΑμεΑ και στον Ιδιωτικό Τομέα»

Την εισαγωγή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες και στον Ιδιωτικό Τομέα θα προτείνει, μεταξύ άλλων, με τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρεμβαίνοντας σήμερα σε συζήτηση για την Εφαρμογή της οδηγίας για τη διαμόρφωση πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία των ατόμων με αναπηρίες, ζήτησε να αρθούν οι δυσκολίες που συναντά στην εφαρμογή της στην Ε.Ε. η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο Κώστας Αρβανίτης, μάλιστα, πέρα από τις γενικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να διέπουν την ευρωπαϊκή πολιτική για τα ΑμεΑ, αναφέρθηκε και στον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ τόσο ως «εργαλεία» για να διαχυθεί το μήνυμα της ισότητας και να σπάσουν τα ταμπού που απομονώνουν τα άτομα με αναπηρία, όσο και ως χώρους εργασίας όπου μπορεί να δοκιμαστεί η υποχρεωτική ποσόστωση στις θέσεις εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ανάπηρα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, επισημαίνοντας με έμφαση τα πολλαπλά επίπεδα διακρίσεων που υφίστανται.