Μ. Μπόλαρης: «Αν έχουμε μια ιστορική ευθύνη σήμερα, αυτή είναι η πολιτική έκφραση του Δημοκρατικού Λαού, η συμμετοχή του Δημοκρατικού Πολίτη…»

Μ. Μπόλαρης: «Αν έχουμε μια ιστορική ευθύνη σήμερα, αυτή είναι η πολιτική έκφραση του Δημοκρατικού Λαού, η συμμετοχή του Δημοκρατικού Πολίτη…»

Του Μάρκου Μπόλαρη*

Όταν χαθεί η Πολιτική, δηλαδή όταν χαθεί η κατεύθυνση Πολιτικής πορείας  κι η δέσμευση  σ’ αυτή, συνεπώς όταν δεν γνωρίζει ο Πολίτης, ο Λαός από πού έρχεσαι και πού θέλεις να πας, κι όταν δεν έχεις διακηρύξει δεσμευτικά, όταν δεν παρεμβαίνεις καθημερινά και πολυεπίπεδα να ξεκαθαρίζεις στο δημόσιο λόγο με ποιούς πορεύεσαι, για ποιούς αγωνίζεσαι, ποιών τα συμφέροντα υποστηρίζεις,

Όταν χαθεί η Πολιτική, και τα Δημοκρατικά κόμματα αντί να ‘ναι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί, χωρίς επαφή με τους πολίτες, υποτιμώνται σε αποστεωμένους μηχανισμούς με ταμπέλες σύγχυσης κι αοριστίες στην εξώπορτα,

Τότε εύλογα ανοίγει ο δρόμος για επικράτηση των συστημικών δυνάμεων της συντήρησης, που ελέγχουν την εξουσία και τους μηχανισμούς της! Και που τις περισσότερες φορές ελέγχονται από εξωτερικούς πάτρωνες!

Κι αν έχουμε μια ιστορική ευθύνη σήμερα αυτή είναι, η πολιτική έκφραση του Δημοκρατικού Λαού, η συμμετοχή του Δημοκρατικού Πολίτη σε δημοκρατικές λειτουργίες, η συμμετοχή του στον σχεδιασμό μιας πορείας για να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της μετά από μια δεκαετία αποσάθρωσης !

Κι είναι η αυτή η Πολιτική, ο Δημοκρατικός Σχεδιασμός, η κοινή Δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου, η Διακήρυξη μιας πολιτικής προοπτικής για το ξαναστήσιμο της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της στήριξης της κυνηγημένης μικρομεσαίας τάξης που παράγει, η Συμμαχία των Ελλήνων της παραγωγής, της δημιουργίας, της έρευνας, των ανοιχτών οριζόντων , της επιστήμης, που μπορεί να εγγυηθεί μια Άλλη Πορεία.

Πορεία εξόδου από τα βαλτόνερα που κολλήσαμε κι έχουμε καθηλώσει τούτον τον περήφανο κι παραγωγικό Λαό, να ακούει κούφιες συνθηματολογίες χωρίς αντίκρισμα!

Και δυνάμεις

Και δυνατότητες έχουμε!

Μπορούμε!

Σηκώστε τα μανίκια!

 

*Μάρκος Μπόλαρης. Νομικός – Πρώην Υπουργός

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο politicalbank.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν τον συγγραφέα.