Νίκος Παππάς – Χρήστος Σπίρτζης: Έχει η ζωή γυρίσματα

Νίκος Παππάς – Χρήστος Σπίρτζης: Έχει η ζωή γυρίσματα

Κάποτε φίλοι και στενοί …συνεργάτες, σήμερα αντίπαλοι ίσως και εχθροί.

Μιλάμε για τους πρώην υπουργούς και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι αυτός που βρήκε τον Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ, ή καλύτερα ο Νίκος Παππάς είναι ο ένας από τους δύο (ο άλλος είναι ο Φλαμπουράρης), που βρήκε τον Σπίρτζη, τον έβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσαν υπουργική καρέκλα, τον έκαναν βουλευτή με λίστα, ξαναέγινε υπουργός και στη συνέχεια είχαν κοινό πολιτικό συνεργατικό γραφείο Σπίρτζης και Παππάς στην αρχή της Λ. Συγγρού.

Η μεταξύ τους σχέση, στην αρχή της ήταν σχέση αγάπης και …πολυεπίπεδης συνεργασίας. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, τα συμφέροντα άρχισαν να γίνονται συγκρουόμενα, με αποτέλεσμα οι σχέσεις τους να δοκιμάζονται.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον και οι δύο βρέθηκαν στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως βουλευτές.

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου Παππάς και Σπίρτζης είναι υπέρ του συγκεκριμένου ΠΑΣΟΚοανοίγματος που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ότι ο Σπίρτζης ένεκα πολιτικής καταγωγής, μπορεί να επηρεάσει και να δελεάσει (ξέρει αυτός), περισσότερους από όσους μπορεί ο Παππάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Σπίρτζης να αποκτά όλο και καλύτερες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και να παίρνει εσωκομματικούς πόντους, κάτι το οποίο δεν αρέσει καθόλου, μα καθόλου, στον Παππά. Όταν κάποιος «ψηλώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τον Ν. Παππά να νοιώθει ότι χάνει πόντους από το εσωκομματικό του μπόι. Σε συνδυασμό μάλιστα με το εσωκομματικό «ψαλίδισμα» που «τρώει» ο Ν. Παππάς, τον κάνει να χάνει το χαμόγελό του.

Μπορεί σε συγκεντρώσεις ΠΑΣΟΚοδιεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον και να μοιράζουν χαμόγελα στα φλας και τις κάμερες, όταν βρίσκονται όμως με τα στενά τους επιτελεία, τότε παίρνουν το φτυάρι και ξεκινούν το θάψιμο.

Στη ζωή ο καιρός έχει γυρίσματα, στην πολιτική ζωή όμως ο καιρός έχει όχι απλά γυρίσματα, αλλά φουρτούνες και ναυάγια.