Να μπει άμεσα φρένο σε Τράπεζες και funds, που καλούν δαιμονισμένα για ρύθμιση δανείων

Να μπει άμεσα φρένο σε Τράπεζες και funds, που καλούν δαιμονισμένα για ρύθμιση δανείων

Ο κορονοϊός μπορεί να μας έχει «χτυπήσει» και να έχει παγώσει την Ελλάδα και την οικονομία της, οι μόνοι που δεν κατάλαβαν τίποτα είναι τα γραφεία που «κυνηγούν» τα δάνεια.

Ταυτόχρονα με τον κορονοϊό, χτυπά και το τηλέφωνο για να σε πιέσουν να πληρώσεις ή να ρυθμίσεις τα δάνειά σου. Προφανώς κανείς δεν τους είπε ότι ο κόσμος είναι σε κακή οικονομική κατάσταση.

Πονηροί αυτοί που σε καλούν για λογαριασμό των Τραπεζών, σκέφτηκαν ότι ο κορονοϊός τους έχει βοηθήσει, καθώς όλος ο κόσμος είναι μέσα στο σπιτάκι του, άρα θα τους βρουν και θα σηκώσουν και το τηλέφωνο.

Μήπως όμως είναι η ώρα που θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο της χώρας να δώσει εντολή σε Τράπεζες και funds να σταματήσουν να πιέζουν τον κόσμο που είναι κλεισμένος σπίτι του, χωρίς δουλειά και με ένα εντελώς αβέβαιο μέλλον.

Στις σημερινές – ορθές σε πολλά σημεία – παρεμβάσεις του Υπουργού Οικονομικών, δυστυχώς περιορίστηκε σε συστάσεις προς τις Τράπεζες, αντί να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση προστασίας της Α’ κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών.

Ούτε λόγος επίσης για τους χιλιάδες δανειολήπτες που παλεύουν να ρυθμίσουν το δάνειό τους.

Θαρρούμε ότι η υγεία και η ψυχολογία των πολιτών είναι πολύ μπροστά από τα δάνεια. Ας το φροντίσουν άμεσα ώστε να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα.

Πηγή: reformer.gr