Νομοσχέδια στη λογική του «περάστε κόσμε»

Νομοσχέδια στη λογική του «περάστε κόσμε»

Ενίοτε ο «ρυθμός επικαιρότητας» του ΚΙΝΑΛ βρίσκει φλέβα, με βάση τα όσα γίνονται στην πραγματική ζωή, στην πραγματική πολιτική ζωή του τόπου.

Κλασικό παράδειγμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, στη λογική «περάστε κόσμε», για το οποίο το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ με τίτλο «Κλασικός πελατειασμός παλαιάς δεξιάς κοπής με νομοσχέδιο σούπερ μάρκετ» έχει ως εξής:

«Δεν ήταν μόνο τα μεμονωμένα κρούσματα διορισμού «ημετέρων» από την κυβέρνηση. Τώρα άρχισαν και τα «φιλοδωρήματα»! Με ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (!!) που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, μνημείο κακής νομοθέτησης, ξεχωρίσαμε μερικά σημεία-δείγμα της παραδοσιακής δεξιάς λογικής της πριμοδότησης «των δικών μας παιδιών»:

1.Ειδικό επίδομα θέσης ευθύνης στον μετακλητό(!) γενικό διευθυντή κυβερνοασφάλειας, τον οποίο επιλέγει ο Υπουργός.

2.Επίδομα σε όλους τους προϊσταμένους της γενικής διεύθυνσης κυβερνοασφάλειας καθώς και σε όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν.

3.Ειδικό επίδομα 650 ευρώ στον συντονιστή πολιτικής προστασίας ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος που επιλέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με βάση τις φωτογραφικές ρυθμίσεις του νόμου 4623 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι.

4.Ειδικό επίδομα 450 ευρώ σε κάθε μετακλητό περιφερειακό συντονιστή πολιτικής προστασίας. Μάλιστα η κυβέρνηση, δεν διστάζει να προβλέψει και την δυνατότητα να καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα και σε συνταξιούχους που θα επιλεγούν για τις θέσεις αυτές με την ρητή πρόβλεψη ότι το ποσόν αυτό θα δίνεται επιπλέον του συνόλου της κύριας και επικουρικής σύνταξης!

5.Ελεγκτική αποζημίωση ανά έλεγχο μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως στους επιθεωρητές εργασίας (αντί αναπροσαρμογής των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τους).

6.Ελεγκτική αποζημίωση ανά έλεγχο μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως. στους επιθεωρητές περιβάλλοντος (αντί αναπροσαρμογής των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τους).

7.Έναν επιπλέον μισθό στους γιατρούς που εργάζονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και στα κέντρα ταυτοποίησης.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι παρατάσεις συμβάσεων που προβλέπονται στο νομοσχέδιο καθώς και η σωρηδόν σύσταση προσωποπαγών θέσεων, δηλαδή θέσεων οι οποίες είναι ρεζερβέ για ένα συγκεκριμένο άτομο κάθε φορά, στις οποίες προβαίνει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για το υπουργείο του, καταλαβαίνει κανείς, ότι η αυτοπροβαλλόμενη ως «κυβέρνηση των αρίστων» δεν είναι παρά μια κυβέρνηση των αρεστών».