Ξανά στο παιχνίδι ο Γιώργος Παπανδρέου

Ξανά στο παιχνίδι ο Γιώργος Παπανδρέου

Πολλές διεργασίες, πολλές συναντήσεις, πολλές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στη γενική εικόνα οι επαφές έχουν να κάνουν με την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί ο ακριβής ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι υποστηρικτές του Παπανδρέου λένε ότι «ο Γιώργος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» αιτιολογώντας το προσθέτοντας. «Δεν μπορεί ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας να είναι δεύτερος».

Υπάρχουν όμως και οι Παπανδρεϊκοί που δεν μπορούν να ξεχάσουν τους χαρακτηρισμούς «Γερμανοτσολιάδες» και «προδότες» που τους απέδιδαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, χαρακτηρισμούς που θα τους κουβαλάνε πάντα στην πλάτη τους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλουν προσπάθειες να εντάξουν τον ΓΑΠ στο άρμα τους και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ερωτώμενοι για τον όρο «Γερμανοτσολιάς», στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε «δεν το είπαμε για τον Γιώργο. Για τους πραγματικούς Γερμανοτσολιάδες το λέγαμε».

Οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου έχουν φέρει μεγάλη αναταραχή στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς τις γνωρίζουν και προετοιμάζουν την αντίδρασή τους. Άλλωστε, το άδεισμα Παπανδρέου προς την Γεννηματά στο ν/σ για τις πορείες, είναι κάτι προσχεδιασμένο (έτσι λένε) και κάνουν πολλές συζητήσεις για την τελική αντίδραση που υπήρξε στη μάζωξη της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα μας είπαν με νόημα. «Τέλος Σεπτεμβρίου θα δείτε εξελίξεις που δεν τις περιμένετε».

Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν. Δυο μήνες δρόμο έχουμε!