Οδεύουν προς κρατική εταιρεία που θα μετρά την ακροαματικότητα στα ραδιόφωνα

Οδεύουν προς κρατική εταιρεία που θα μετρά την ακροαματικότητα στα ραδιόφωνα

Τέλος στο μονοπώλιο της Focus Bari της Ξένιας Κούρτογλου αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση, καθώς το σημερινό (αμφισβητούμενο) καθεστώς των ραδιοφωνικών μετρήσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου.

Το βασικό ζήτημα για την κυβέρνηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί χρόνια υπάρχει μία ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τις μετρήσεις των ραδιοφώνων και κατ’ επέκταση τον έλεγχο της διαφήμισης. Επειδή, λοιπόν, εκτός από το μονοπώλιο, που ακόμη εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έχει γίνει αποδέκτης και άλλων καταγγελιών που αφορούν τη Focus Bari, σύντομα θα δοθεί τέλος και στη συγκεκριμένη εκκρεμότητα με νόμο.

Σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, πρότεινε να δημιουργηθεί κρατική εταιρεία μετρήσεων. Από την πλευρά του, το προεδρείο της ΕΙΙΡΑ αντέτεινε πως θα πρέπει να υπάρξει εξειδικευμένος φορέας στην έρευνα που διενεργεί ήδη η Focus. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση δεν δείχνουν να συζητούν σε καμία περίπτωση τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τις μετρήσεις.

Από κει και πέρα, το ζήτημα του αριθμού των ραδιοφωνικών αδειών παρέμεινε ανοικτό, αν και διεφάνη πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λάβουν άδειες όσοι εκπέμπουν σήμερα στην Αττική. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μειωθεί η απόσταση των σταθμών στα 200 MΗz, από τα 300 MΗz που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο χώρος των συχνοτήτων.

Πηγή: parapolitika.gr

Tagged with