Οι «αντένες» του Πρωθυπουργού σε κάθε υπουργείο και τα υποχρεωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους βουλευτές

Οι «αντένες» του Πρωθυπουργού σε κάθε υπουργείο και τα υποχρεωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους βουλευτές

Πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις βγήκαν σήμερα στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά. Κυρίως οι ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου έχουν αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, υπάρχουν όμως δύο σημεία της συνέντευξης τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ένεκα των πολιτικών χαρακτηριστικών τους, δύο σημεία στα οποία ο δημοσιογράφος …σκόραρε.

  • Σημείο πρώτο, όπου οι βουλευτές της Αθήνας θα αποκτήσουν υποχρεωτικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ηλεκτροκίνηση είναι μια πραγματικότητα η οποία έρχεται. Οι βουλευτές της Αθήνας θα αποκτήσουν υποχρεωτικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Γιατί να έχει ο βουλευτής Αθηνών αυτοκίνητο; Δεν το κατάλαβα; Να μην έχει, να πηγαίνει με το Μετρό ή να πηγαίνει με το ταξί ή με το δικό του.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σε πρώτη φάση, ξέρετε ότι εγώ είχα αποστεί του δικαιώματος…

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Το θυμάμαι τότε και είχατε υποστεί και κριτική.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: …για συμβολικούς λόγους, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό όμως, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Θα έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα μετατρέψουμε γρήγορα το στόλο μας και κίνητρα τα οποία θα δώσουμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

  • Σημείο δεύτερο, όπου έχει να κάνει με τον τρόπο παρακολούθησης του έργου των υπουργών, μέσα από τις «αντένες» σε κάθε υπουργείο.

«Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Εσείς στο κινητό μπορείτε να δείτε την απόδοση των υπουργών σας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταρχάς, το σύστημα ΜΑΖΙ, το οποίο είναι ένα πληροφοριακό…

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πώς βλέπετε ότι πάει ένα καλά ο άλφα, ο βήτα κλπ.;  Πώς το βλέπετε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν είναι δύσκολο.  Συμφωνούμε με τον Υπουργό σε μια σειρά από στόχους. Οι στόχοι αυτοί καταγράφονται, οι στόχοι αυτοί έχουν μια σειρά από δράσεις, οι δράσεις έχουν χρονοδιαγράμματα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Και;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Και όταν βλέπω στο σύστημα -το οποίο αυτή τη στιγμή τώρα το δοκιμάζουμε αλλά έχω προφανώς όλη την πληροφόρηση την οποία θέλω- ότι υπάρχει καθυστέρηση σε κάποια δράση, από πράσινο γίνεται κίτρινο, κάποια στιγμή γίνεται κόκκινο…

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Και μετά δρόμο.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ε, όχι. Το ζήτημα δεν είναι ποιος παίρνει δρόμο, το ζήτημα είναι να μπορούμε να παρακολουθούμε όλες τις πτυχές του κυβερνητικού έργου.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ωραία και αν πει «το έκανα Πρόεδρε» και δεν το έχει κάνει και λέει υπερβολικά πράγματα, πως το τσεκάρει ο Μητσοτάκης αυτό;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης σε κάθε υπουργείο έχει «αντένες» και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι γίνεται στην πραγματικότητα».