Οι «κατσαρίδες» και τα «τρωκτικά» έφαγαν την Αλεξία Έβερτ από το Δήμο Αθηναίων

Οι «κατσαρίδες» και τα «τρωκτικά» έφαγαν την Αλεξία Έβερτ από το Δήμο Αθηναίων

«Κατσαρίδες» και «τρωκτικά», χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ (κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ), ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου και αυτή η δήλωση επέφερε δίκαια την παραίτησή της.

Συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, ανάφερε «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!», με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτησή της, η οποία έγινε πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωσή του όμως ο κ. Μπακογιάννης υπέπεσε σε λάθος, καθώς χαρακτηρίζει την Αλεξία Έβερτ ως «ένα σπουδαίο άνθρωπο, αξιοπρεπή και ηθικό».

Προφανώς Δήμαρχε η «αξιοπρέπεια» και η «ηθική» δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις «κατσαρίδες» και τα «τρωκτικά», κάτι το οποίο προφανώς καταλαβαίνετε και για αυτό  αναφέρετε ότι «…υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη».

Η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».