Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των διορθωτικών κινήσεων

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των διορθωτικών κινήσεων

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για το νέο Κυβερνητικό σχήμα, ο πρώτος χαμένος είναι ο …ανασχηματισμός, αφού μετατράπηκε σε «διορθωτικές κινήσεις».

Χαμένος και ζορισμένος είναι ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του Υπουργείου του πέρασε στην πενταμελή ομάδα υπό τον κ. Σκυλακάκη, ως επίσης η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση από υφυπουργό σε Αναπληρωτή Υπουργό, με δεδομένο ότι οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες.

Θύμα των διορθωτικών κινήσεων έπεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης, αφού είναι ο μόνος που έχασε τη θέση του στο συγκεκριμένο Υπουργείο.

Κερδισμένοι (εκτός από τους αναβαθμισμένους και τους φρέσκους υφυπουργούς) είναι και οι Υπουργοί που ετοίμασαν και μία και δύο και τρεις φορές τα πράγματά τους, αλλά τελικά διασώθηκαν.

Μιλάμε για τον Γιάννη Βρούτση, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη, και κάποιους ακόμα, που έφευγαν και ξαναέφευγαν, αλλά τελικά έμειναν!

Ερωτηματικό είναι εάν είναι κερδισμένος ή χαμένος ο γιατρός Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, καθώς έμεινε πλέον χωρίς υφυπουργό, μετά τη παραίτηση του κ. Κράνη και τη μη τοποθέτηση κάποιου στη θέση του.