Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το κινητό του

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το κινητό του

Ξεκινάμε με μια αφήγηση.

Πρώην υπουργός μας εκμυστηρεύτηκε ότι συζήτηση  για το μέλλον της χώρας μας με την Άγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, παρ’  ολίγο να τιναχθεί στον αέρα από τον εκνευρισμό που έφερε στην Μέρκελ η διαρκής χρήση του κινητού από τον Νίκο Παππά που ήταν επίσης παρών. (Παρακάτω θα επανέλθουμε στη χρήση κινητού του Παππά).

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Νίκος Παππάς είναι από αυτούς που έβαλε πραγματικά πλάτη για να γίνει ο φίλος του Αλέξης Πρωθυπουργός. Πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις περισσότερες αποφάσεις του πρώην Πρωθυπουργού, είτε σε πολιτικό, είτε σε κομματικό, είτε σε οικονομικό, είτε σε επικοινωνιακό, είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Από μια στιγμή και πέρα όμως άρχισε να γίνεται ο αδύναμος κρίκος. Κάτι που το ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας, του το έλεγαν και του το ξαναλένε οι σύντροφοί του, όμως δεν αντέχει να το αποδεχθεί, ή φοβάται να το αποδεχθεί.

Κάθε κυβέρνηση, κάθε κόμμα εξουσίας έχει ή φτιάχνει το δικό της μιντιακό σύστημα στήριξης και προβολής.

Τη βασική ευθύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα την είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Τι έφτιαξε όμως και τελικά τι άφησε πίσω του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει ΜΜΕ που να τον στηρίζουν;

Σοβαρά δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι η κατηφόρα Τσίπρα ξεκίνησε από τη φαεινή ιδέα του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέληξαν σε …έρημα βοσκοτόπια.

Η ΕΡΤ του Νίκου Παππά, κατέληξε να γίνει ο αδύναμος κρίκος της ενημέρωσης και προβολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προτεραιότητα στην προβολή είχαν (με τη σειρά που τα βάζουμε), ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Τσίπρας, το κυβερνητικό έργο και ακολουθούσε στο βάθος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εννοείται ότι σε επίπεδο προβολής κυβερνητικού έργου και ΣΥΡΙΖΑ, κομμένοι ήταν όσοι υπουργοί ή στελέχη δεν ακολουθούσαν τη γραμμή Τσίπρα – Παππά.

Στον Νίκο Παππά χρεώθηκαν και συνεχίζουν να χρεώνονται επιλογές, πρόσωπα, «συνέργιες», λυκοφιλίες…..

Αν ρωτούσε σήμερα κάποιος τους βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν γνώριζαν την πρόταση του Νίκου Παππά να αγοράσει η ΕΡΤ τη NOVA, θα σου απαντούσαν αρνητικά.

Το κείμενο ξεκίνησε με τη χρήση κινητού, ένα από τα κολλήματα του πρώην υπουργού. Πρέπει να έσπασε κάθε ρεκόρ στην υπερχρήση κινητού τηλεφώνου, καθήμενος στα υπουργικά έδρανα.

Το κακό είναι ότι πολλοί σημαντικοί συνομιλητές του σε Ελλάδα και εξωτερικό εκνευρίστηκαν με τον Έλληνα υπουργό τρομερά από τη χρήση κινητού. (Σημαντικός Ευρωπαίος οικονομικός παράγοντας, είπε μετά από συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Ν. Παππάς με τα δάκτυλα κολλημένα στο κινητό του. «Θα ήθελα πολύ να του το κοπανήσω στο κεφάλι»).

Βλέπετε, κάθε κίνηση, κάθε ενδιαφέρουσα πολιτική στιγμή του Νίκου Παππά, το κάθε παραπολιτικό έπρεπε να φτάσει σε συγκεκριμένους αποδέκτες και συγκεκριμένους «συνεργαζόμενους» δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Παππάς παραμένει σταθερά στο πλευρό του αρχηγού πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα χαράσσοντας γραμμή, βάζοντας ιδέες και προτάσεις δημιουργώντας όμως πολλά προβλήματα στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού με μεγάλη ευκολία δημιουργεί εχθρούς και ποικιλόμορφα προβλήματα.

Δύσκολα θα σταματήσουν να μιλούν για τον Παππά και τα παππαδοπαίδια του – κάποια από αυτά τον εγκατέλειψαν – η ζημιά όμως παραμένει και δεν επιδέχεται επιδιορθώσεων.

Υ.Γ. Αλέξη Τσίπρα, πάρ΄ του το κινητό από τα χέρια του, γιατί θα σε βάλει σε νέες περιπέτειες.