Ο Ιωάννης δώρα φέρων

Ο Ιωάννης δώρα φέρων

Μεγάλο δώρο έκανε στο ΚΙΝΑΛ και προσωπικά στην Πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, με το χθεσινό ραδιοφωνικό του σχόλιο.

Στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6 ο Γιάννης Πρετεντέρης τάχθηκε κατά των 3 βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ που δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δηλαδή την Φώφη Γεννηματα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη, σχολιάζοντας: «Είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο».

Το «κομμωτήριο» ήταν το δώρο στην κ. Γεννηματά, καθώς την έκανε ιδιαίτερα συμπαθή σε όλους όσους δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις – από την περίοδο των μνημονίων και της τρόικας – με τον κ. Πρετεντέρη και τις δημοσιογραφικές του θέσεις.

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η κ. Γεννηματά στον Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας: «Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά. Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά».

Η δικαιολογημένη αντεπίθεση του ΚΙΝΑΛ και της Προέδρου του, πήρε μεγάλη δημοσιότητα και στη Χαριλάου Τρικούπη κρυφοχαμογελούσαν και από μέσα τους έλεγαν «ευχαριστώ» στο δημοσιογράφο, που τους έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Δωράκι και στον Χάρη Καστανίδη

Δωράκι όμως έκανε ο Γιάννης Πρετεντέρης και στον Χάρη Καστανίδη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός υποστηρίζοντας ότι «ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Να και η απάντηση του κ. Καστανίδη: «Ο Πρετεντέρης ζητούσε την παραίτησή μου, όταν τον Ιούλιο του 2010 ζητούσα νέα δημοκρατική εντολή με εκλογές. Πρωτοστατούσε σε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, καθύβριζε τους εμπνευστές του ματαιωμένου δημοψηφίσματος του 2011.Επιτίθεται απρεπώς κατά γυναίκας Προέδρου. Ιδού!».