Ο Νίκος Φίλης είναι φίλος με τη λέξη αυτοκριτική

Ο Νίκος Φίλης είναι φίλος με τη λέξη αυτοκριτική

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην εφημερίδα Παραπολιτικά, για μία ακόμα φορά δεν μάσησε τα λόγια του και δεν φοβήθηκε να μιλήσει ανοικτά για τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Η αυτοκριτική και ο προσδιορισμός κυβερνητικών λαθών δεν αρέσουν σε μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τα βλέπουν όλα ρόδινα ή αποφεύγουν να τα κοιτάξουν κατάματα, με αποτέλεσμα να έχουν τον Ν. Φίλη ως «εσωκομματικό εχθρό».

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης του Νίκου Φίλη, όπου σε ερώτηση για τα λάθη που  έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απάντησε.

«…Η ΕΡΤ που ορθώς ξανάνοιξε, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό αίτημα για αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυχαγωγία. Αλλά αυτή η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να θέσει κανόνες, δεν νομιμοποιεί την αδίστακτη κομματική παρέμβαση της κυβέρνησης ΝΔ και τη συνεργασία της με τη διαπλοκή. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα ατολμίας, όπως η υποχώρηση στην αξίωση της Εκκλησίας να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα, η καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετώπιζαν τη γραφειοκρατία στο δημόσιο τομέα και θα διευκόλυναν τη ζωή των πολιτών, η αντίφαση να μιλάει κανείς για την αναγκαία αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ταυτοχρόνως να υπογράφει συμφωνίες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και σε όλα αυτά μπορεί κανείς να συνυπολογίσει τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών, που προκαλούσαν οι μνημονιακές πολιτικές (…)».

Tagged with