Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον καθρέφτη του

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον καθρέφτη του

Του Νίκου Ελευθερόγλου

Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό βγάζουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν κάτω από το καπάκι της εξουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άσπονδοι σύντροφοι του Αλέξη δεν του συγχώρεσαν ποτέ ότι, παρότι προεκλογικά τον «άδειασαν», εκείνος κατάφερε να παραμείνει «ζωντανός» πολιτικά. Τους γκρέμισε τα όνειρα, ότι θα έχανε με 12-15 μονάδες και θα τον είχαν υπό έλεγχο, και γι’ αυτό άρχισαν από την επόμενη μέρα τον υπόγειο και τον φανερό πόλεμο. Γνωρίζοντας τις αδυναμίες του, αλλά και τα όσα είχαν συμβεί στις ημέρες της παντοδυναμίας του, άρχισαν να του τραβούν το χαλί από τα πόδια. Και ό,τι δεν έκαναν οι πολίτες, το έκαναν εκείνοι με τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες που έκαναν με πρόσωπα που είχαν «στοχοποιήσει» τον Τσίπρα και τους περιβόητους «προεδρικούς».

Τον Τσακαλώτο, τον Κοντονή και τους «53» τους εξέθρεψε χρόνια τώρα η κουλτούρα του σ. Αλέξη, που, εκτός των άλλων, πλήρωσε και το ότι δεν «καθάρισε» το μαγαζί του αμέσως μετά τις εκλογές. Έπειτα ήρθε ο κορονοϊός και τετέλεσται το σύστημα. Τώρα τρέχει και δεν φθάνει, για να μαζέψει τα αμάζευτα και τους κάθε λογής Κοντονήδες. Το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει δυσαρεστήσει περισσότερους από όσους ικανοποίησε με τις κινήσεις του. Οι ασκήσεις ισορροπίας που επιχείρησε δεν του βγήκαν. Να γνωρίζει απλά ότι είναι μόνο στην αρχή.

Το… μαρτύριο της σταγόνας θα του το συνεχίσουν, εκτός αν αλλάξει ρότα και καταλάβει ότι αν δεν σπάσεις αυγά δεν γίνεται ομελέτα. Οι «53» και ο Τσακαλώτος επιχειρούν να εμφανιστούν ως… οι εξυγιαντές του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό θα φανεί συντόμως, όταν αρχίσουν να έρχονται στο προσκήνιο και πάλι οι δικαστικές υποθέσεις, που στο επίκεντρό τους θα έχουν ανθρώπους του στενού πυρήνα της ηγετικής ομάδας. Γι’ αυτό και θα βάλουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θεωρητικά το όπλο παρά πόδα και όχι γιατί φοβήθηκαν το ότι ο Κοντονής έθεσεν εαυτόν εκτός Κινήματος, όπως έλεγε και παλιά ο Ανδρέας.

Καταλαβαίνουμε ότι ως «αστοί» δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον επαναστατικό τρόπο της σκέψης του και της ανοχής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται πλέον μόνοι τους απέναντι στον καθρέφτη τους. Θα μας πείτε, τώρα τις σας κόφτει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Ας πληρώσουν τις συμμαχίες, τα λάθη τους και ότι δεν τήρησαν αυτά που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό. Τους απαντάμε λοιπόν ξεκάθαρα: Στις αστικές δημοκρατίες, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση είναι βασικοί πυλώνες. Και εάν η αντιπολίτευση παραδοθεί στα σχέδια της όποιας διαπλοκής και ελεγχθεί, αυτό θα το πληρώσει η δημοκρατία μας.

Και αυτό, όσο και αν διαφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το αφήσουμε να συμβεί έτσι απλά. Οφείλουμε να τους χτυπάμε το καμπανάκι, μπας και σοβαρευτούν , πετάξουν τα «βαρίδια» και γίνουν ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς.