Παρεξηγήσεις και διευκρινήσεις για ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

Παρεξηγήσεις και διευκρινήσεις για ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

Πολλά σχόλια και δεύτερες σκέψεις υπήρξαν αμέσως μετά την ανάρτηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ανάρτηση με τίτλο «Ένας νέος διχασμός είναι προ των πυλών», ανάρτηση μέσω της οποίας επιτίθεται ξεκάθαρα εναντίον της Κυβέρνησης.

Σε ελάχιστο χρόνο μετά την ανάρτηση ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον «κρυφό αρραβώνα» ανάμεσα σε Γεννηματά – Τσίπρα, γι αυτό και ο Γραμματέας Επικοινωνίας ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος προχώρησε σε διευκρινιστικό σχόλιο, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά επιτιθέμενος και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας.

«Διευκρίνηση: η ανάρτηση της Προέδρου συνοψίζει όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια ΠΝΠ, ρουσφέτια, κανένας διάλογος για εργασιακά, καταστολή στις πλατείες, λογική περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, δημιουργία κομματικού στρατού στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη επαναφέρει τακτική 2011. Στη Marfin, σήμερα πάνω στο Υπουργείο Εργασίας, αποχωρήσεις από Βουλή. Ξαναγυρίζουμε στο πολωτικό, δικομματικό παιχνίδι την ώρα που είναι απαραίτητη η συνεννόηση. Παρεμβαίνουμε ως δύναμη ευθύνης για το μέλλον του τόπου, ως προοδευτική αντιπολίτευση ουσίας».

Για τους αναγνώστες μας, στην ανάρτησή της η κ. Γεννηματά έγραψε:

«Η Κυβέρνηση εμφανίζει όλο και περισσότερο τάσεις αλαζονείας και αυταρχισμού.

Με επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε γεγονότος με τη βοήθεια όσων, με το αζημίωτο, τη λιβανίζουν.

Με πελατειακές λογικές, χωρίς προσχήματα, που οδηγούν σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, αδιαφανείς συμβάσεις. Προκλητικές αποφάσεις στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στο περιβάλλον, στον κατώτερο μισθό χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο.

Με ανεπαρκή μέτρα που αφήνουν το βάρος της κρίσης στους πιο αδύναμους.

Με αδικαιολόγητη συχνά βία στις πλατείες, χωρίς μέτρα πρόληψης.

Η πολιτική αυτή είναι στη φύση της συντηρητικής παράταξης που κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί, λόγω συγκυρίας, εγκαταλείπουν το προσωπείο της συναίνεσης και του φιλελευθερισμού.

Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τα δύσκολα για την κοινωνία και την οικονομία είναι μπροστά και τότε θα κριθούμε τελικά όλοι.

Για δεύτερη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια, η δεξιά ακολουθεί δρόμο πόλωσης και διχασμού. Βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών.

Τα φαινόμενα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους λαϊκιστές να επαναφέρουν πολωτικές λογικές από το παρελθόν της οικονομικής κρίσης. Την πόλωση που πληρώσαμε ακριβά. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί για να τιμήσουμε τα θύματα στη MARFIN. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατίας. Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ο διάλογος, η συνεννόηση , οι ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης.

Το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για τα βήματα μπροστά, για τη νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Να μην επαναλάβουμε ως χώρα τα ίδια λάθη.

Στην πολιτική είμαστε αντίπαλοι όχι εχθροί.

Το »ποτέ ξανά» το τιμάμε στην πράξη».