Παύλος Γερουλάνος: «Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα»

Παύλος Γερουλάνος: «Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα»

Τη δικιά του πολιτική πορεία, το  δικό του πολιτικό «παιχνίδι» που έχει προγραμματίσει ο Παύλος Γερουλάνος, το ξεκίνησε με την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αθήνας, έριξε ιδιαίτερο βάρος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ομολογουμένως έχει κινηθεί έξυπνα, προφανώς με βασικό άξονα την προσωπική του πολιτική ανέλιξη μέσα από τη μεγάλη δημοσιότητα που εξασφάλισε και εξασφαλίζει, δίνοντας επί πλέον αξία στο επίθετο Γερουλάνος.

Μετά τις Δημοτικές εκλογές, την παραπάνω προσωπική του αξία σκέφτηκε να την κερδίσει μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όπου ήταν επικεφαλής όσων στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στηρίχτηκαν από το ΚΙΝΑΛ. Προφανώς κατάλαβε ότι οι  εκλεγμένοι επί σειρά ετών Δήμαρχοι δεν τον ήθελαν ως επικεφαλής, άρα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα λάμβανε μικρές δόσεις επιπλέον αξίας το όνομά του και για αυτό παραιτήθηκε από αυτό το «μικρό» αξίωμα.

Άλλαξε πορεία και κέρδισε πολλή μεγάλη δημοσιότητα μέσα από την δυναμική κόντρα με την Φώφη Γεννηματά για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Όσοι πολιτικοί σχηματισμοί θέλουν να δουν το ΚΙΝΑΛ να διασπάτε – σε συνδυασμό με τα ΜΜΕ που ελέγχουν – προφανώς και έδιναν βήμα στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ανεξάρτητα από την έκβαση του Συνεδρίου, κέρδισε το στόχο του δίνοντας υπεραξία στον …Γερουλάνο.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε και την πορεία του τη συνεχίζει αφήνοντας μισάνοικτη την πόρτα νέου πολιτικού φορέα, κάτι στη λογική «Πράττω».

Να που ο Γερουλάνος είναι ένας καλός γαμπρός για γάμο είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο που κινήθηκε το έχει πλέον δίπορτο.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα έλεγαν όχι στη συνεργασία με το Π. Γερουλάνο, συνεχίζοντας το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει – κυρίως με τη στελέχωση της κυβέρνησης – με τον κεντρώο πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε επίσης τη συγγένεια του Παύλου Γερουλάνου με τον Αντώνη Σαμαρά, άρα και την αστική τάξη. Το μειονέκτημα για τον Γερουλάνο είναι ότι στην παρούσα φάση ο θα ήταν μια μικρή συνεργατική ψηφίδα για τη ΝΔ που κρατά την εξουσία στα χέρια της.

Μετά τα συνεχή ανοίγματα που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με τον Γερουλάνο είναι δύο διαφορετικά πράγματα), η συνεργασία με τον Παύλο Γερουλάνο θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα και θα έδινε επιπλέον υπεραξία στο επίθετό του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα συνεχή προβλήματα που δημιούργησε ο Γερουλάνος στον προοδευτικό Σοσιαλδημοκρατικό χώρο, είναι ένας καλός «συνέταιρος». Προφανώς άλλωστε θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ. Σημειώνουμε επίσης τη στήριξη  που είχε ο Π. Γερουλάνος ως υπ. Δήμαρχος από τον Νίκο Κοτζιά και το ¨Πράττω¨ όπως και τις υπόγειες διασυνδέσεις που υπάρχουν με τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Το τραγούδι λέει «Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα». Ποια θα ναι αυτή η πόρτα που θα διαλέξει ο Π. Γερουλάνος σύντομα θα την μάθουμε.