Πολιτική θύελλα, προεκλογικού στυλ

Πολιτική θύελλα, προεκλογικού στυλ

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό διάβημα Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής να καταθέσει ένα ηχητικό με συνομιλίες του ιδίου με τον Νίκο Παππά.

Στο καναβάτσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Παππά να προσπαθεί να αρθρώσει πιστικό λόγο, κάτι το οποίο είναι δύσκολο και εκμεταλλεύεται στο έπακρο η κυβέρνηση.

Παράλληλα μέσα από αυτές τις αποκαλύψεις πέρασε σε δεύτερο πλάνο η χρηματοδότηση ΜΜΕ και οι αναλυτικές λίστες που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα δημοσιεύματα που φέρνουν και πάλι κοντά τις εκλογές, αυξάνονται, με σαφέστατο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές πέφτουν βροχή, με κεντρικά πρόσωπα τον  Νίκο Παππά και τον Στέλιο Πέτσα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ

Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

Περιμένουμε την απάντησή του.

Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του».

Σχόλιο Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Απάντηση σε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει μάταια τους αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεχαστούν οι ευθύνες του για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Αντί η κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του κ. Παππά, μπορεί κάλλιστα να κάνει η ίδια, αυτό που προσπαθεί να της επιβάλλει ο κ. Σαμαράς. Να διευρύνει το κατηγορητήριο, να τον συμπεριλάβει σε αυτό και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμισθεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται…».