Σε εξέλιξη η κόντρα Κυβέρνησης – Πατούλη

Σε εξέλιξη η κόντρα Κυβέρνησης – Πατούλη

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και οι φήμες λένε ότι η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε κάπου στη …Λεωφόρο Αθηνών!

Στην παρούσα φάση ο Περιφερειάρχης δέχεται «χτυπήματα» για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι τα σκουπίδια, θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού, όπου χρεώνουν στον κ. Πατούλη σημαντικές καθυστερήσεις στην προώθηση έργων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο δεύτερος λόγος είναι τα έργα με τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα οποία ενώ τα προτείνει το Μαξίμου, δεν τα υλοποιεί ο κ. Πατούλης.

Ο τρίτος λόγος είναι ο Βοτανικός και η ανάπλασή του, σημείο κλειδί στις μεταξύ τους σχέσεις.

Πατούλης για διαφημιστικές πινακίδες

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης απαντά επ΄ αφορμή της απόφασης της κυβέρνησης να… κρεμάσει ξανά τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, δηλώνοντας εμφαντικά.

«Η νέα ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση, μέσα από την οποία επιχειρεί να θέσει νέους κανόνες στην ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης, θα έπρεπε πριν ανακοινωθεί, να είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης, σοβαρής κι υπεύθυνης διαβούλευσης με την αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο, αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα επηρεάζει την οδική ασφάλεια αλλά και την αισθητική εικόνα των πόλεων και των Περιφερειών μας. Ενώ δεν μπορεί να υπάρξει χωροθέτηση θέσεων υπαίθριας διαφήμισης χωρίς την εμπλοκή των Δήμων».

Σημειώνουμε ότι φιλικά προς την Κυβέρνηση ΜΜΕ ρίχνουν πολλές τροχιοδεικτικές βολές προς τον Περιφερειάρχη, με στόχο να τον επαναφέρουν στο …σωστό δρόμο.

Για να δούμε, που θα βγάλει αυτή κόντρα;