Στοιχήματα για τη μακροζωία της κυβέρνησης

Στοιχήματα για τη μακροζωία της κυβέρνησης

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, στις συζητήσεις τους ανάμεσα στα άλλα μιλάνε για το «πόσο η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της». Άλλοι κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις, άλλοι επηρεάζονται από κανάλια και εφημερίδες, άλλοι κουβεντιάζουν με τους φίλους τους ή με τους «φωτεινούς παντογνώστες», όλοι πάντως προσπαθούν να καταλήξουν για το χρονικό διάστημα που η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της.

Λαμβάνουν υπόψη τους τις περικοπές (ΕΚΑΣ κλπ), την αύξηση του ΦΠΑ, τον κόφτη, την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ που σύντομα καταφθάνουν, τα σχολεία που ανοίγουν και πάει λέγοντας, με τον καθένα να βάζει στις κουβέντες τη δικιά του πινελιά και να προσδιορίζει το χρόνο πιθανών εκλογών.

Αν θέλετε τη δικιά μας άποψη, τούτη δω η κυβέρνηση με σιγουριά θα φτάσει μέχρι το σημείο (χρονικά προς το τέλος του χρόνου), όπου θα αρχίσουν τα δύσκολα στις συνεννοήσεις με τους ξένους, οι οποίοι θα βάλουν φωτιά στα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων κλπ).

Αυτές τις φωτιές ή θα πρέπει να τις προλάβει η κυβέρνηση ή θα πρέπει να έχουν βρει τις λύσεις, ώστε να μην έχουμε κοινωνικές εκρήξεις.

Κάπως έτσι θα κυλίσει ο χρόνος (ένας ανασχηματισμός είναι μέσα στα κυβερνητικά πλάνα) και βλέπουμε, χωρίς φυσικά να προκύψει κάτι απρόοπτο και κακό.