Συμμετοχή ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαγκάης

Συμμετοχή ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαγκάης

Η παρουσίαση των νέων θεσμικών εργαλείων που διαθέτει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού τομέακαι της πολιτιστικής – δημιουργικής βιομηχανίας, ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης του ΓΓΕΕ κ. Λευτέρη Κρέτσου στην Σαγκάη (16-18/06/2018), στο πλαίσιο του αρχαιότερου και μεγαλύτερου Φεστιβάλ Τηλεόρασης και Κινηματογράφου της Κίνας, και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ασία.

Ο κ. Κρέτσοςμετά από πρόσκληση του Φεστιβάλ της Σαγκάης παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξηςτου Φεστιβάλκαι παρουσίασε σε πάνω από 100 Κινέζους παραγωγούς, την πρόσφατη παροχή επενδυτικού κινήτρου για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα (cashrebate 25%, ν. 4487/ 2017) και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Κατά την ελληνική παρουσίαση, πολλές κινεζικές εταιρείες και διευθυντικά τους στελέχη εξέφρασαν ενδιαφέρον για την δημιουργία οπτικοακουστικών έργωνστην Ελλάδα. Μάλιστα, Κινεζικές εταιρείες συμφώνησαν ναυλοποιήσουντέσσερις ταινιών στη χώρα μας την επόμενη διετία. Στην ελληνική παρουσίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας οπτικοακουστικών Συμπαραγωγών Κίνας κ. MiaoXiaotian, ο Πρόεδρος της Ένωσης οπτικοακουστικών Παραγωγών Σαγκάης κ. YuZhiqing, ενώ την εκδήλωση στήριξαν η ΠανκινεζικήΡαδιοτηλέοπτική Αρχή (SARFT) και το νέο Γραφείο Κινηματογράφου της Κίνας (ChinaFilm Bureau) καθώς και η SARFT Πεκίνου.

Επίσης ο κ. Κρέτσος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΈνωσηςΟπτικοακουστικών Παραγωγών Σαγκάης (ShanghaiBroadcasting&TelevisionProducersAssociation), παρουσία των επικεφαλής Γραφείων Πολιτισμού, Ενημέρωσης, και Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής της Σαγκάης καθώς και 200 εταιρειών του χώρου. Στο τέλος της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΕΕ και της Ένωσης Παραγωγών Σαγκάης για την αμοιβαία αρωγή σε θέματα προβολής παραγωγών οπτικοακουστικού περιεχόμενου.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε την μεγαλύτερη στην Κίνα διεθνή έκθεση τεχνολογικού εξοπλισμού οπτικοακουστικών παραγωγών, ShanghaiInternationalCultureDeviceExpo, και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρό της, ενώ επισκέφθηκε τον αρχαιότερο οργανισμό παραγωγής ταινιών κινηματογράφου της Κίνας, ShanghaiFilmGroup, το εκεί Μουσείο Κινηματογράφου Κίνας, και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Ren.