Συνέχεια στην κόντρα Κεραμέως – Φίλη (Επεισόδιο 24ο)

Συνέχεια στην κόντρα Κεραμέως – Φίλη (Επεισόδιο 24ο)

Με τίτλο «Το επιτελικό κομματικό κράτος είναι εδώ, “άριστο και αξιοκρατικό”», ο Νίκος Φίλης – μέσα από τη σελίδα του στο Facebook – έδωσε συνέχεια στην ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα συνεχίζει την κόντρα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αφορμή, ο διορισμός της στενής της συνεργάτιδας και υποψήφιας βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Ιωάννας Λυτρίβη, σε συνδυασμό με το βιογραφικό της.

Η ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Προέκταση του πολιτικού της γραφείου μετατρέπει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), έπειτα από το διορισμό της στενής της συνεργάτιδας και υποψήφιας βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Ιωάννας Λυτρίβη.

Η ανακοίνωση του βιογραφικού της κυρίας Λυτρίβη επιβεβαιώνει πως πέραν των ζητημάτων επάρκειας για τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του οργανισμού, η τοποθέτησή της αποτελεί καθαρά κομματική επιλογή καθώς το ουσιαστικό βιογραφικό της είναι κυρίως κομματικό:

  • το Σεπτέμβριο του 2011 διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο (κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου),
  • το Δεκέμβριο του 2011 διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου),
  • το Μάιο του 2012 διορίστηκε εκ νέου στη Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (κυβέρνηση Π. Πικραμμένου),
  • τον Ιούνιο του 2013 διορίστηκε σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη (κυβέρνηση Α. Σαμαρά),
  • στη συνέχεια προσλήφθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως κατά την προηγούμενη βουλευτική της θητεία.

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας αποτελεί προκλητική πράξη θεμελίωσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς, αν και δεν έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως το κομματικό κράτος θα ξηλωθεί και θα σταματήσουν οι αναξιοκρατικές τοποθετήσεις στη δημόσια διοίκηση. Στο ενδιάμεσο, ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει το κράτος στους ευνοούμενούς του, τους αποτυχημένους πολιτευτές, σε συγγενείς και φίλους».