Σφοδρή αντιπαράθεση για τις συγκεντρώσεις, ανάμεσα στους δύο πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, Χρυσοχοΐδη και Ραγκούση

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις συγκεντρώσεις, ανάμεσα στους δύο πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, Χρυσοχοΐδη και Ραγκούση

Σφοδρή αντιπαράθεση στο νομοσχέδιο αναφορικά με την απαγόρευση συναθροίσεων είχαμε ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Πριν σας παραθέσουμε δύο χαρακτηριστικές αποστροφές των ομιλιών τους στη Βουλή, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως και ο νυν αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έχουν ένα κοινό. Και οι δύο έχουν διατελέσει Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ.

Παρακολουθείστε λοιπόν τι είπαν σήμερα.

Χρυσοχοΐδης. «Αυτοί που ρίχνουν σήμερα “κροκοδείλια δάκρυα” θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός, ότι αυτοί χρησιμοποίησαν αυτό το χουντικό νόμο, το βασιλικό διάταγμα και το νομοθετικό διάταγμα, για να διαλύσουν συγκεντρώσεις νόμιμες που ζήτησαν μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σήμερα, έρχονται εδώ και μιλάνε για χούντα».

Ραγκούσης. «Σε όλη αυτή την περίοδο 46 ετών, πόσα χρόνια ήσασταν υπουργός, και μάλιστα, σε αυτό το συγκεκριμένο Υπουργείο, άρα επιφορτισμένος απέναντι στην κυβέρνησή σας και στο οποιοδήποτε κόμμα…».

Αυτά είπαν λοιπόν οι δύο πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και συνάμα υπουργοί στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, που προφανώς και οι δύο έχουν ξεχάσει το πολιτικό τους παρελθόν και πλέον είναι σε σκληρή κόντρα αφού Μιχάλης και Γιάννης μετά το ΠΑΣΟΚ ο ένας πήγε δεξιά και ο άλλος αριστερά.

Εδώ που ζούμε όμως μπορεί στο μέλλον να ξανασυναντηθούν Χρυσοχοΐδης και Ραγκούσης σε κάποιο άλλο πολιτικό σχήμα. Ποτέ δεν ξέρεις…