Σωσίες του Πολάκη οι Μπόγδανος και Κυρανάκης

Σωσίες του Πολάκη οι Μπόγδανος και Κυρανάκης

Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν με κάποιον ασχολιόταν ο κόσμος ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης φρόντιζε με αυτά που έλεγε – με τον τρόπο που τα έλεγε – και αυτά που «ανέβαζε» στα social media, να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Με αυτά και αυτά όμως κατάφερε να επανεκλεγεί εις βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη και συνεχίζει την ίδια – ενίοτε προκλητική – τακτική του.

Στην παρούσα φάση, με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, έχουμε δύο βουλευτές που ακολουθούν πιστά την πορεία του κ. Πολάκη.

Αναφερόμαστε στους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπόγδανο και Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όπου ο καθένας με το δικό του τρόπο ακολουθεί την πορεία που χάραξε ο κ. Πολάκης, ίσως για να επανεκλεγούν και αυτοί!

Αν κάποιος έχει προσέξει τον τρόπο λειτουργίας των δύο βουλευτών είτε στο Κοινοβούλιο. είτε στις δημόσιες/τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, είτε στα social media, άλλοτε με ηρεμία, άλλοτε με φωνές, άλλοτε με αψύ ύφος και συχνά με απίστευτες δηλώσεις, τότε το μυαλό όλων θα τρέξει αμέσως στον κ. Πολάκη.

Άραγε το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από φωνές τέτοιου είδους; Θα μας πείτε ότι «ο κόσμος τους ψήφισε και τους έστειλε στη Βουλή». Σωστό. Θα μας πείτε ότι «υπάρχει κόσμος που αγαπάει τέτοιες συμπεριφορές και ταυτίζεται μαζί τους». Σωστό.

Για εμάς όμως τέτοιες πολιτικές φωνές, τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές, δεν είναι της δικιά μας πολιτικής αισθητικής και αξιοπρέπειας.