Την επόμενη άνοιξη ξεκινά πιλοτικά το «ψηφιακό ΚΕΠ»

Την επόμενη άνοιξη ξεκινά πιλοτικά το «ψηφιακό ΚΕΠ»

Του Γιώργου Αλεξάκη

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 να τεθεί σε πιλοτική φάση εργασίας αλλά με ενιαία εικόνα ο ο κυβερνητικός ιστότοπος gov.gr. Όπως ανέφερε χτες μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος η πύλη gov.grμε περιορισμένη βέβαια λειτουργικότητα θα βγει στον αέρα με πρόθεση σταδιακά και με κατάλληλη προτεραιοποίηση να «κουμπώνουν» πάνω της σταδιακά σειρά λειτουργιών του δημοσίου.

Σε βάθος χρόνου στόχος είναι μια σειρά εργασιών και υποθέσεων των πολιτών στη σχέση τους με τη διοίκηση π.χ. ληξιαρχικές πράξεις, άδειες οδήγησης κτλ, να γίνονται ψηφιακά.

«Σιγά σιγά πολλές υπηρεσίες θα κουμπώνουν από την εγγραφή στο σχολείο με τι την έκδοση άδειας οδήγησης. Δε θα γίνουμε από τη μια μετά στην άλλη Εσθονία» τόνισε ο κ. Ζαριφόπουλος. Όπως είπε  «η συνδεσιμότητα είναι πρώτη προτεραιότητα για μας, Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διείσδυση ψηφιακών δεξιοτήτων σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.»

Παράλληλα όπως τόνισε ο υφυπουργός προωθούμε έργα  σε τομείς όπως η ναυτιλία και η αγροτική παραγωγή ενώ σημείωσε ότι γίνεται ένα νοικοκύρεμα στο θέμα των κεραιοσυστημάτων κινητής.  Θα δούμε πως θα προετοιμαστούμε για την έλευση του 5G. Θελουμε να πάμε όμως και με το υφιστάμενο πλαίσιο υποδομών σε καλύτερες ταχύτητες» σημείωσε τονίζοντας «οψηφιακός μετασχηματισμός η αναγκαία συνθήκη και για την προσέλκυση επενδύσεων.