Το βέτο της Γαλλίας φέρνει εκλογές στη Β.Μακεδονία- Σε αδιέξοδο ο Ζάεφ

Το βέτο της Γαλλίας φέρνει εκλογές στη Β.Μακεδονία- Σε αδιέξοδο ο Ζάεφ

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε», έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ.

Σε σειρά αναρτήσεων που έκανε στο twitter, o πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας αναφέρει ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ», με το μην ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του. «Η ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που υποσχέθηκε. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Φέραμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, επιλύσαμε τις διαμάχες με τους γείτονές μας, αλλά δεν τήρησαν το λόγο τους», επισημαίνει ο κ. Ζάεφ.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε συνέντευξη τύπου ζήτησε εκλογές και σε ομιλία του σε πολίτες της χώρας. «Είμαι έτοιμος. Η ομάδα μου είναι έτοιμη. Δεν θα εγκαταλείψουμε εξαιτίας κάποιων απογοητεύσεων», σημείωσε και τόνισε ότι «θα πολεμήσουμε γενναία».

«Λόγω της πατρίδας μου και των πολιτών μου, στέκομαι μπροστά σας όρθια και υπεύθυνα. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στους πολίτες. Το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού και των Αλβανών, Σέρβων, Βλάχων, Τούρκων, Ρομά, Βοσνίων και όλων των άλλων που ζουν στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Πενταρόφσκι θα προτείνει εκλογές ,το συντομότερο.