Το διαχρονικό πινκ πονκ με τους μετακλητούς

Το διαχρονικό πινκ πονκ με τους μετακλητούς

Σε διαρκές πολιτικό πινκ πονκ έχουν εξελιχθεί οι μετακλητοί υπάλληλοι, και διαχρονικά όποιος είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ερώτηση σε αυτόν που κυβερνά, για το που τους βρήκε, πόσους έχει, πόσα τους δίνει κλπ΄.

Σας παραθέτουμε δύο (μόνο) παραδείγματα και θα καταλάβετε.

Χθες 15 Ιουλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη και Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, συμβούλων και συνεργατών.

…Έτσι, η Κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των μετακλητών και το αντίστοιχο μισθολογικό κόστος,  μειώνοντας συστηματικά τα τυπικά προσόντα και ακυρώνοντας η ίδια τις δικές της κορώνες περί αριστείας».

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν 39 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην ερώτηση υπό τον τίτλο «Ευνοϊκή μεταχείριση για τα ‘χαϊδεμένα’ παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ» ζητούν να πληροφορηθούν γιατί αυξήθηκε ο αριθμός και ο μισθός των μετακλητών υπαλλήλων την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις».

Αν γυρίσουμε το χρόνο ακόμα ποιο πίσω θα βρούμε πολλές αντίστοιχες ερωτήσεις για μετακλητούς.

Θεωρούμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η φάμπρικα των ερωτήσεων στη Βουλή για τους μετακλητούς και να πάρουν μία ομόφωνη απόφαση για αυτούς που πάνε και έρχονται.