Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ μοιρασμένο και στους δυο

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ μοιρασμένο και στους δυο

Η μήτρα του ΠΑΣΟΚ έβγαλε τόσους πολλούς (αριθμητικά), πολιτικούς έτσι ώστε τώρα να πατάει σε 3 κόμματα. Ένα κομματάκι του έμεινε στο ΚΙΝΑΛ, ένα άλλο πήγε γρήγορα στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα τρίτο υπομονετικό κομμάτι, πήγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσέξτε συγκεντρωτικά την ανθρωπογεωγραφία που έχει αποχωρήσει από «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και αμέσως θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον τρόπο που κινούνται πολλοί πολιτικοί μας, με κεντρικό άξονα την δεξιά ή αριστερή …ιδεολογία τους. (Περιμένατε ότι θα γράψουμε με άξονα τη δεξιά ή την αριστερή τσέπη τους, αλλά όχι, πάντα μιλάμε για την ιδεολογία τους!).

Από το βαθύ ΠΑΣΟΚ στροφή προς τα αριστερά έκαναν οι Σπίρτζης, Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου, Μωραίτης, Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόλκας, Κοτσακάς και ακολούθησαν Μπίστης, Μαδεμλής, Τζουμάκας, Κοκκινοβασίλης, Πιπεργιάς, Κατσέλη, Βαρτζελή, Οικονόμου, Θεοχάρη, κλπ.

Από το ΠΑΣΟΚ (κυρίως το εκσυγχρονιστικό) στροφή προς τα δεξιά έχουν κάνει οι Γεραπετρίτης, Θεοδωρικάκος, Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Λιβάνιος, Μενδώνη, Χρυσοχοϊδης, Τσακλόγλου, Μαστρογεωργίου, μέχρι και ο λογογράφος του Πρωθυπουργού Γιάννης Βλαστάρης, με τελευταία μεταγραφή την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται στο θάλαμο αναμονής.

Δικαιολογημένη λοιπόν η παραλλαγή του συνθήματος από «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» στο «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ μοιρασμένο και στους δυο».