Φωτιές άναψε ο Κωνσταντίνος Φρουζής για το ασανσέρ των τιμών στα φάρμακα και τις συναντήσεις του με Τσίπρα, Παππά κ.ά.

Φωτιές άναψε ο Κωνσταντίνος Φρουζής  για το ασανσέρ των τιμών στα φάρμακα και τις συναντήσεις του με Τσίπρα, Παππά κ.ά.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής  στην δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής που εξετάζει τη σκευωρία Novartis, είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Μπορεί να λέει αλήθειες, μπορεί να λέει ψέματα, δίνει όμως τροφή για συζήτηση και ψάξιμο.

Επιλέγουμε λοιπόν δύο σημεία της κατάθεσής του, τα οποία έχουν και πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά και για την τσέπη των Ελλήνων πολιτών.

Σημείο πρώτο: Όπως ο κ. Φρουζής υποστήριξε η περίοδος 2013-2014 «ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση Σαμαρά» και «προκάλεσε σε όλους μας πρόβλημα» γιατί έγινε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50% στα εκτός πατέντας προϊόντα.

Από το 2015 και μετά όμως άλλαξε η κατάσταση για τις φαρμακοβιομηχανίες σύμφωνα με τον κ. Φρουζή καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε φθάνοντας τα 4 δισ. ευρώ ενώ αύξηση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ παρουσίασε και ο ετήσιος τζίρος της Novartis.

Σημείο δεύτερο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής είπε «τότε έβλεπα πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης» μεταξύ των οποίων τους Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά, Γ. Σταθάκη, Γ. Δραγασάκη, Αν. Ξανθό κ.α.».

Αποκάλυψε ακόμα ότι είδε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά). «Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι’ αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».